Drick mycket rent filtrerat vatten, eller källvatten, inte för mycket kolsyrat. En generalisering är att du skall dricka ca 1 liter per 30 kg kroppsvikt. Med rätt pH i hela kroppen har du mer energi, starkare immunförsvar och bättre uthållighet. Att reglera syra-bas balansen är en av de viktigaste åtgärderna för att återställa hälsan och för att bibehålla hälsan. Testa ditt pH med en pH-test från vår butik.


 

Vatten.

[unordered_list style=”tick”]

  • Drick mycket rent filtrerat vatten, eller källvatten, inte för mycket kolsyrat.
  • En generalisering är ca 1 liter per 30 kg kroppsvikt (60 kg = ca 2 lit/dag). Drick 3 glas vatten när du vaknar (ca 6 dl), helst kroppstempererat. Drick sedan ca 1 glas i timmen och 1-2 glas innan mat.
  • Drick måttligt till maten, det späder ut enzymerna som skall smälta maten och medför då sämre matsmältning. Det bästa är att tugga maten ordentligt så att enzym produktionen kommer igång bra.
  • Drick alltid när du är törstig! Är du aldrig törstig? Vänta så får du snart känna att de sunda törst signalerna kommer tillbaka, om du börjar dricka mer vatten förstås.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”red-x”]

  • Undvik vanligt kranvatten (som kan innehålla rester från läkemedel, kemikalier och klor samt föroreningar från gamla vattenrör).Vi har filter till försäljning som både renar, joniserar och höjer PH värdet på vattnet, fråga oss eller ta en titt i vår web-butik

[/unordered_list]
[hr]

pH balans.

Med rätt pH i hela kroppen har du mer energi, starkare immunförsvar och bättre uthållighet. Allt i kroppen fungerar helt enkelt bättre.

Att reglera syra-bas balansen är en av de viktigaste åtgärderna för att återställa hälsan och för att bibehålla hälsan. Det finns troligen ingen fysisk terapi som är så allsidig och kraftfull som att återställa syra-bas balansen i kroppen. När detta är gjort kan man lättare ta itu med de problem som eventuellt återstår.

[unordered_list style=”tick”]

  • Börja äta alkaliserande mat som bladgrönsaker, broccoli, avokado, gurka, vattenmelon och lime mm.
  • Drick alkaliskt vatten och/eller ät bra kosttillskott som BASIC för att snabbare kunna återställa din naturliga balans, det är mycket bra produkter som vi har till försäljning.

[/unordered_list]

[unordered_list style=”red-x”]

  • Undvik syrabildande mat (t ex socker, gris- och rött kött, kaffe och spannmålsprodukterna vete, råg, korn och havre)

[/unordered_list]

När vi talar om pH balansen
så är det samma som syra-bas balansen och det är en av kroppens viktigaste jämvikter. De flesta människor är försurade (har lågt pH-värde), vilket gör att de inte mår så bra som de skulle kunna göra.Testa ditt pH med en pH-test från vår butik.

Det behöver alls inte innebära att du känner dig sjuk.
Vår natur är försurad (sjöar och jorden) och det är vi också. Sjuka människor har oftast en väldigt dålig syra-bas balans (lågt pH-värde i kroppen). Det gäller t.ex. personer med fibromyalgi, kvicksilverförgiftning, bihåleinflammation, återkommande förkylningar, cancer, reumatiska sjukdomar, gikt etc.

Syra-bas balansen påverkar samtliga funktioner i kroppen,
bl.a. energiproduktionen, immunsystemet, nervsystemet, hormonsystemet, avgiftningen och stressnivån. Därför påverkas de flesta symptom och sjukdomar positivt av att balansera kroppens pH-värde. Virus, parasiter, bakterier och svamp stortrivs i en försurad miljö och så därför även i din kropp.

Orsaken är
att alla funktioner och kemiska reaktioner i kroppen styrs av enzymer som är fullständigt beroende av kroppens pH-värde. Avvikelser från det optimala pH-värdet gör att enzymerna arbetar sämre och alla reaktioner sker långsammare. Till slut kan kroppen inte längre fungera tillfredsställande och på sikt uppstår symptom och sjukdomar.

Om t.ex. energiproduktionen blir långsammare blir du trött och orkeslös. Om kroppen inte kan eliminera slagg och gifter lagras dessa upp och du blir förgiftad.

Vill du ha mer kunskap hur du kan stödja din kropp för att uppnå bättre Hälsa, mer Kraft och bestående Resultat så kom på Pernillas POWER:day, den är mycket uppskattad. Du kan läsa mer här på hemsidan om den.